Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

ΒΑΡΑΘΡΟ ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΚΟΛΑΚ (ΓΕΡΜΑΝΩΝ) ΑΣΜ 7520 13/7/2008



Την Κυριακή 13/7/2008 τα μέλη της ΕΣΕ Θανάσης Ξανθόπουλος, Βαγγέλης Ζαχαρής, Νατάσα Κατσέλη και Θωμάς Λαμπρακόπουλος με υπεύθυνο αποστολής τον Σταμάτη Κίρδη, επισκεφθήκαμε το βάραθρο Τρύπα του Κολάκ στο ορος Σαϊτάς στην Αρκαδία.
Το βάραθρο αυτό έχει την ονομασία από τους ντόπιους Τρύπα των Γερμανών γιατί εκεί κατά την διάρκεια του πολέμου είχαν ρίξει αιχμάλωτους Γερμανούς των οποίων τα σώματα ανασύρθηκαν την δεκαετία του 50.
Μετά από αλλεπάλληλα κατεβάσματα το συνολικό βάθος του βαράθρου φτάνει περίπου τα 240 μέτρα βάθος σύμφωνα με τις μετρήσεις που είχαν κάνει το καλοκαίρι του 1988 η ομάδα που είχε εξερευνήσει την Τρύπα του Κολάκ με υπέυθυνο και πάλι τον Σταμάτη Κίρδη.
Η επίσκεψη μας είχε σαν σκοπό να επανεντοπίσουμε την είσοδο του βαράθρου μιας και ειχε να γίνει επίσκεψη σε αυτό τουλάχιστον 20 χρόνια και να τοποθετηθούν μέχρι το σημείο που θα κατεβαίναμε, νέες ασφάλειες αν χρειαζόταν, πράγμα που εγινε.
Σύντομα θα υπαρξει νέα αποστολή απο μέλη της ΕΣΕ για να διαπιστωθεί αν υπάρχει περαιτέρω συνέχεια στο βάθος του βαράθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμα σας!