Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

ΒΑΡΑΘΡΟ ΨΗΣΤΡΑΚΙ 29/7/2008 Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗ



Την Τρίτη 29/7/2009 και αφού είχε τελειώσει η αποστολή της ΕΣΕ στα Λευκά Όρη μια μικρή παρέα αποφασίσαμε να επισκεφθούμε το πανέμορφο σπηλαιοβάραθρο Ψηστράκι στον Νομό Ηρακλείου.
Το συνολικό βάθος του φτάνει τα 130 μέτρα μετά απο 2 καταβάσεις των 40 και 90 μέτρων.
Το Ψηστράκι ξεχωρίζει για τον πανέμορφο διάκοσμο που διαθέτει και για την εκπληκτική υπόγεια λίμνη που υπάρχει στον δεύτερο θάλαμο μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κατεβάσματος.
Υπάρχουν σχηματισμένα εκπληκτικά γκούρ, κουρτίνες, παραπετάσματα, πανέμορφες λευκές σταλακτιτικές και σταλαγμιτικές κολώνες με υπέροχους χρωματισμούς που δύσκολα ο φακός μιας φωτογραφικής μηχανής μπορεί να αποδώσει.
Η αλήθεια είναι ότι είχαμε πεθυμήσει μετά από τόσες ημέρες στα Λευκά Όρη να επισκεφθούμε ένα όμορφο στολισμένο σπήλαιο, μιας και στην αποστολή πέραν από τα εντυπωσιακά μεγάλα κατεβάσματα σε κάποιες περιπτώσεις δεν είδαμε καθόλου διάκοσμο.
Το Ψηστράκι ηταν εκει λοιπον να μας αποζημιώσει.
Ειχα ακούσει και διαβάσει τις περιγραφές οι οποίες πράγματι επαληθευτηκαν... ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΚΟ!!
Την μικρή παρέα που επισκεφθήκαμε το Ψηστράκι αποτελούσαμε οι: Σάββας Παραγκαμιάν, Θάνος Ξανθόπουλος, Απόστολος Καδάς και Θωμάς Λαμπρακόπουλος.
Θα ήθελα από εδώ να ευχαριστήσω προσωπικά τον Σάββα Παραγκαμιάν που μας οδήγησε στο Ψηστράκι μιας και κανείς άλλος από εμάς δεν γνώριζε τη θέση του.
Έγινε και μια μικρή φωτογράφιση με σύνεργα του Σάββα και όλοι μας φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμα σας!