Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

ΑΝΑΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΑΡ ΡΙΜΠΑΡΗ 6/8/2010























Μεγάλη επιχείρηση ανάσυρσης των παράνομων φαρμάκων από το μεταλλευτικό πηγάδι Ριμπάρη στο Λαύριο που είχαν εντοπιστεί αρχικά στις 6/12/2009 (σχετική ανάρτηση δείτε ΕΔΩ), έγινε σήμερα από μέλη της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας, με την συνεργασία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και την Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.
Τα μέλη της Ε.Σ.Ε που έλαβαν μέρος ήταν οι: Θανάσης Ξανθόπουλος, Βασίλης Γιανούτσος, Πανος Γεωργόπουλος, Αγγελος Βλαχόπουλος, Δημήτρης Αντωνόπουλος, Γιάννης Τσακανίκας, Φάνης Ελληνας, Πέλη Φιλιππάτου και Αννα Μαστοράκη.
Παρούσα στην επιχείρηση ανάσυρσης ηταν η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου κ. Αθηνά Δρέττα καθώς και επιθεωρητές Υγείας του Υπουργείου.
Παρών φυσικά ήταν και οι άντρες της Ασφάλειας και της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ που επέβλεπαν και φύλασσαν όλη την περιοχή καθ όλη την διάρκεια της επιχείρησης.
Ανασύρθηκαν 10 μεγάλοι σάκοι με φάρμακα μεγάλης αξίας κατά κύριο λόγο.
Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα κάποιες ποσότητες φαρμάκων σε κατάσταση αποσύνθεσης για τις οποίες πρέπει να γίνει ακόμα μια προσπάθεια ανάσυρσης.
Οι συνθήκες ήταν αρκετά δύσκολες λόγω του μεγάλου βάθους του πηγαδιού, αλλά κυρίως λόγω της αποσύνθεσης των φαρμάκων και της επικινδυνότητας που υπήρχε μιας και υπήρχαν ακόμα και ενέσιμα φάρμακα (σύριγγες) και μπουκαλάκια που είχαν σπάσει...
Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ ευχαρίστησαν όλα τα μέλη της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας για την βοήθεια τους στο όλο εγχείρημα καθώς και για την βοήθεια τους στο να εξιχνιαστεί μια απο τις σοβαρότερες υποθέσεις απάτης με φάρμακα.

Αθανάσιος
Ξανθόπουλος
Μέλος της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν στο εγχείρημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστούμε Γιώργο να σαι καλά και καλες εξερευνήσεις! Ελπίζω να τα πούμε μαζί και σε κάποια σπηλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το μήνυμα σας!