Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΤΣΑΠΑ 26/9/2010
















Την Κυριακή 26/9/2010 πραγματοποιήσαμε μια εξερεύνηση ενός ακόμα βαράθρου μαζί με μέλη της Ε.Σ.Ε Μεσσηνίας (Κώστας Χριστόπουλος, Βασίλης Παπαδογιωργάκης, Παρασκευάς, Κώστας Χριστοδουλέας).
Το βάραθρο μας υπέδειξε ο κ. Βαγγέλης Κλείδωνας που γνωρίζει καλά την περιοχή μιας και πηγαίνει συχνά στο μέρος αυτό για κυνήγι...
Οι φήμες μιλούσαν για μια πολύ βαθιά τρύπα που πετάς πέτρα και χάνεται... όμως το αποτέλεσμα της εξερεύνησης έδωσε μόνο 16 μέτρα βάθος...
Ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του μικρού αυτού βαράθρου είναι το κρυσταλλικό πέτρωμα χαλαζία που υπάρχει στο γύρω από το στόμιο του!
Το βάραθρο καταλήγει σε μια επιμήκη αίθουσα με διαστάσεις 10 μέτρα μήκος και 7 μέτρα ύψος και καταλήγει στο χαμηλότερο σημείο της σε ένα μικρό κατηφορικό λαγούμι με πολλές προσχώσεις.
Δεδομένου ότι το στόμιο του βαράθρου βρίσκεται σε μια μικρή ρεματιά που σχηματίζεται ακριβώς από πάνω του, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γεμίσει με πολλά φερτά υλικά.
Στην ομάδα επίσης ήταν οι Ξηνταβελόνης Γιώργος, Βλαχόπουλος Άγγελος, Γεωργόπουλος Πάνος, Παπαδοπούλου Σίλα, Σταύρος Αποσπόρης Κιοσέογλου Χρήστος και ο γράφων.

Θανάσης
Ξανθόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμα σας!