Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Εξερεύνηση Σπηλαιοβάραθρο Του "Μεθυσμένου"Μετά από πρόσκληση του φίλου και Αντιπροέδρου της Σπηλαιολογίας Ναυπλίου (ΣΠΗ. ΝΑ) Γιάννη Αθανασόπουλου μεταβήκαμε στον Νομό Αργολίδος στο Όρος Φαρμακάς για την εξερεύνηση ενός σπηλαιοβαράθρου που είχε εντοπίσει.
Το σπβάραθρο βρίσκεται σε υψόμετρο 955 μέτρων σε μια τοποθεσία με μια πολύ όμορφη και αμφιθεατρική θέα στα γύρω βουνά της Αργολίδας.
Το άνοιγμα της εισόδου είναι εντυπωσιακό με μεγάλη διάμετρο (20 μέτρα) και με πλούσια βλάστηση.
Από το εσωτερικό του σπηλαίου δίνει την εντύπωση τροπικής ζούγκλας!
Περιμετρικά της μεγάλης αίθουσας που φωτίζεται από το άνοιγμα της εισόδου, ανοίγονται μικρότεροι θάλαμοι, με σπουδαιότερους δύο, εκ των οποίων ο ένας καταλήγει σε δεύτερο βάραθρο βάθους 8 μέτρων με πλούσιο στολισμό και ο άλλος σε μια μεγάλη αίθουσα πλούσια διακοσμημένη και σε ένα ακόμα βάραθρο 6 μέτρων.
Το σπβάραθρο δεν είχε κάποια ονομασία συγκεκριμένη και το όνομα δόθηκε από την παρέα μας  εξ αιτίας μιας ιστορίας λίγο τραγελαφικής που το συνοδεύει...
Πρίν κάποια χρόνια ένας μεθυσμένος που τριγυρνούσε εκεί έπεσε στο σπβάραθρο ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί (τον έσωσαν τα κλαδιά των δέντρων και το μικρό αρχικό βάθος (8-10 μέτρα).
Έμεινε δύο μέρες μέσα χωρίς να μπορεί να ανέβει ξανά επάνω..
Ένας βοσκός που περνούσε από εκεί τον άκουσε να φωνάζει και τον βοήθησε να βγεί.
Έτσι λοιπόν προήλθε η ονομασία ως βάραθρο του Μεθυσμένου μέχρις ότου βρεθεί κάτι πιο κατάλληλο...
Η συνολική έκταση του σπβαράθρου είναι περίπου 250τμ και το μέγιστο βάθος 25 μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμα σας!