Τετάρτη 27 Ιουλίου 2005

Σπηλαιοβάραθρο Κονοπίνας - Νομός Αιτωλοακαρνανίας

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΘΡΟΥΛΑ (2ος απο δεξιά) ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΝΟΠΙΝΑ

 ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΑΛΑ ( όπου και έγινε η τοποθέτηση του σχοινιού για την κατάβαση μας) ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ Π. ΚΟΘΡΟΥΛΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΝΟΠΙΝΑΣ

 


















ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ
(απο αριστερά ο φίλος και σπηλαιολόγος Κωνσταντίνος Παγιάτης και ο Χρήστος Γούσιος που έκανε τον κόπο να μας μεταφέρει μέχρι την Κονοπίνα και τον ευχαριστώ για αυτό, στο κέντρο ο κ. Κοθρούλας και 2 κάτοικοι της Κονοπίνας).



Η αφορμή για την επίσκεψη στο σπήλαιο της Κονοπίνας μου δόθηκε έπειτα από μια συζήτηση που είχαμε για αυτό μαζί με τον φίλο γεωλόγο και σπηλαιολόγο της ΕΣΕ Σταμάτη Κίρδη που μάλιστα το είχε εξερευνήσει και χαρτογραφήσει πλήρως.
Μου περιέγραψε θυμάμαι πόσο εντύπωση του είχε κάνει ο πλούσιος σταλαγμιτικός διάκοσμος του σπηλαίου Κονοπίνας καθώς και το πολύ ενδιαφέρον γεωλογικό υπόβαθρο του σπηλαίου αυτού.
Χαρακτηριστικά ανέφερε: ότι θα μπορούσε να το πει κάποιος ¨Γεωλογικό¨ εργαστήρι.
Η πρόσβαση γίνεται μέσα από μια μικρή είσοδο (τρύπα) ακριβώς δίπλα από την είσοδο της οικίας του κ. Παναγιώτη Κοθρούλα, ο οποίος ανακάλυψε τυχαία την είσοδο στο σπήλαιο όταν κατασκεύαζε τα θεμέλια του σπιτιού του.
Οι κάτοικοι του χωριού φιλόξενοι και πολύ πρόθυμοι μας βοήθησαν να επισκεφθούμε το σπήλαιο.
Επίσης ιδιαίτερα ευχαριστώ τον κ. Κοθρούλα που μας επέτρεψε να δούμε το καταπληκτικό σπήλαιο που βρίσκεται κάτω από το σπίτι του.

Θάνος
Ξανθόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμα σας!