Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΜΕΘΑΝΩΝ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (7/6/2008)


Πραγματοποιήθηκε η εκδρομή μας το Σάββατο 7/6/2008 στο Ηφαίστειο Μεθάνων και στο σπήλαιο Περιστέρι.

Συμμετείχαν συνολικά 12 άτομα μέλη και μαθητές των σεμιναρίων της ΕΣΕ (Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας).

Αρχικά επισκεφθήκαμε την περιοχή του Ηφαιστείου κοντά στο μικρό χωριό ΚΑΗΜΕΝΗ το οποίο είναι χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω σε ηφαιστειακό πέτρωμα και φτάσαμε μέσω σηματοδοτημένου μονοπατιού σε ένα μικρό σπηλαίωμα που εικάζεται ότι είναι ο κρατήρας.
Έπειτα κατευθυνθήκαμε στο σπήλαιο Περιστέρι και αφού περάσαμε κολυμπώντας τις λίμνες που υπάρχουν φτάσαμε στο τελευταίο χερσαίο τμήμα του. Παρατηρήσαμε πολλές νέες κατακρημνίσεις και ειδικά στο τελευταίο τμήμα.

Επίσης το πέρασμα μεταξύ πρώτης και δεύτερης λίμνης δεν υφίσταται πλέον λόγω κατακρήμνισης και έτσι αναγκαστικά για να περάσει κάποιος για την μεγάλη αίθουσα πρέπει να ανέβει στην νησίδα και να ξαναμπεί έπειτα στο νερό.
Στην παλαιά χαρτογράφηση του σπηλαίου φαίνεται καθαρά το πέρασμα αυτό και μπορούσε κάποιος να φτάσει στην μεγάλη αίθουσα χωρίς να χρειάζεται να βγει από το νερό.
Πάντως ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία που απόλαυσαν όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδρομή και η μέρα μας, τελείωσε με ένα απολαυστικό μπάνιο στην θάλασσα και φαγητό στο γραφικό χωριό Βαθύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμα σας!