Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2008

ΣΠΗΛΑΙΟ ΜΕΤΑΞΟΛΑΚΟΣ 11/10/2008Στα πλαίσια της 11ης Πανελλήνιας συνάντησης στον Αλμυρό Βόλου που διοργάνωσε ο ΧΕΙΡΩΝ έγιναν επισκέψεις σε διάφορα σπήλαια και βάραθρα της περιοχής.
Το Σάββατο 11/10/2008 μαζευτήκαμε μια μεγάλη παρέα σπηλαιολόγων από διαφορετικούς συλλόγους με σκοπό να επισκεφθούμε ένα από τα ομορφότερα σπήλαια της περιοχής, το σπήλαιο Μεταξόλακος στο όρος Χλωμούτσικο.
Με τις οδηγίες για τον εντοπισμό του από τους Μάρκο Βαξεβανόπουλο και Κώστα Ζούπη, μια μεγάλη παρέα παιδιών από ΕΣΕ, ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, ΣΕΛΑΣ, ΦΟΣ ξεκινήσαμε για τον εντοπισμό της εισόδου.
Με λίγη προσπάθεια τα καταφέραμε και την εντοπίσαμε.
Το σπήλαιο αποτελείται απο 4 θαλάμους συνεχόμενους που χωρίζονται απο στενά περάσματα μεταξύ τους.
Ο τέταρτος θάλαμος που βρίσκεται στο βάθος ειναι πολύ δύσκολα προσβάσιμος.
Εμεις φτάσαμε μέχρι τον καταστόλιστο 3 θάλαμο και βγάλαμε αρκετές φωτογραφίες.
Η μεγάλη παρέα μας επίσκέφθηκε σε δύο δόσεις το σπήλαιο μιας και κάποιοι απο εμας επρεπε να επιστρέψουμε πίσω στον Αλμυρό το μεσημέρι.
Ετσι το απογευματάκι του Σαββάτου ξαναπήγαμε οι: Ζαχαρής Βαγγέλης, Λεσές Δημήτρης, Μιχαήλος Μάριος, Δημήτρης Λάζος και Ξανθόπουλος Θανάσης απο Ε.Σ.Ε και Βαλάντης Σταυρουλάκης απο ΦΟΣ.
Ήδη οι φίλοι μας από τον Σελας και τον Ποσειδώνα που επισκέφθηκαν το σπήλαιο νωρίτερα μας είχαν προετοιμάσει για τις όμορφες εικόνες που θα βλέπαμε.
Μακάρι να μας δίνονται πιο συχνά τέτοιες ευκαιρίες ωστε μέλη απο διαφορετικούς συλλόγους να βρισκόμαστε και να θαυμάζουμε παρέα τις υπόγειες ομορφιές της Μητέρας Φύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμα σας!