Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2008

11η ΠΑΝΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 10 - 12/10/2008 ΑΛΜΥΡΟΣ ΒΟΛΟΥ


Μια ακόμα σπηλαιολογική συνάντηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στον Αλμυρό Βόλου από τις 10 έως τις 12 Οκτωβρίου 2008.
Την διοργάνωση είχε αναλάβει η Εταιρεία Σπηλαιολογικών Ερευνών Θεσσαλίας ¨Χείρων¨ .

Οι επιλογές διαμονής ήταν πολλές μιας και τα παιδιά του Χείρωνα είχαν φροντίσει να εξασφαλίσουν πολλές εναλλακτικές προτάσεις για όλους τους σπηλαιολόγους που παρευρέθηκαν στην συνάντηση.
Έτσι για όποιους δεν θέλησαν να μείνουν σε δωμάτια ξενοδοχείων είχε δοθεί από τον Δήμο Αλμυρού ένας πολύ μεγάλος χώρος σε ένα πάρκο ακριβώς δίπλα από το πολιτιστικό κέντρο Αλμυρού όπου πραγματοποιήθηκαν όλες οι εκδηλώσεις της συνάντησης.Οι περισσότεροι από εμάς προτιμήσαμε την σκηνούλα στο πάρκο και ευτυχώς ο καιρός παρά τις αντίθετες προβλέψεις, μας έκανε την χάρη να μην βρέξει, (όχι ότι μας ένοιαζε κιόλας) και η διαμονή ήταν άνετη.


Από το πρωί της Παρασκευής άρχισαν να καταφθάνουν στον Αλμυρό οι πρώτοι Σπηλαιολόγοι που μάλιστα είχαν την τύχη να μπορέσουν να επισκεφθούν και διάφορα αξιόλογα σπήλαια και βάραθρα της περιοχής με την βοήθεια των μελών του Χείρωνα.
Ο μεγαλύτερος αριθμός σπηλαιολόγων έφτασε το πρωί του Σαββάτου και η γραμματεία στην είσοδο του πολιτιστικού κέντρου τους υποδέχονταν, δίνοντας κάποια ενημερωτικά φυλλάδια και απο μία αναμνηστική μπλούζα με το σήμα του Χείρων και το λογότυπο της 11ης Πανελλήνιας Συνάντησης.
Συναντήσαμε φίλους και γνωστούς που είχαμε να δούμε καιρό και που προσωπικά ελπίζω του χρόνου να δω ακόμα περισσότερους.Οι ομιλίες έγιναν στην αίθουσα του πρώτου ορόφου όπου τις παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον σπηλαιολόγοι από όλους τους συλλόγους της χώρας μας.
Οι φωτογραφίες βέβαια αυτές είναι από την πρώτη ομιλία του κ. Νίκου Πουλιανού το πρωί του Σαββάτου όταν ακόμα η προσέλευση των σπηλαιολόγων δεν είχε ολοκληρωθεί (25Ο σπηλαιολόγοι από όλη την Ελλάδα).
Στις επόμενες ομιλίες η αίθουσα ήταν κατάμεστη και όλοι οι σύλλογοι παρουσίασαν εξαιρετικές εργασίες.
Και τις επόμενες 2 ημέρες (Σάββατο και Κυριακή) έγιναν επισκέψεις στα σπήλαια της περιοχής από μέλη όλων των συλλόγων, έγιναν διαγωνισμοί φωτογραφίας, καλύτερου περιπτέρου, παρουσίασης εργασίας, σπηλαιολογικό παιχνίδι και άλλα πολλά και φυσικά το Σαββατόβραδο έγινε ένα τρικούβερτο σπηλαιολογικό γλέντι σε ταβέρνα με έξοδα του Δήμου Αλμυρού, με κατάληξη σε μπαράκι της περιοχής, μέχρι τα ξημερώματα, γι αυτούς που πήγαν φυσικά.
Η 11η Πανελλήνια τελείωσε με επιτυχία και ένα μεγάλο μπράβο αξίζει σε όλα τα παιδιά του Χείρωνα για την διοργάνωση.
Η επόμενη 12 Πανελλήνια δόθηκε στον σπηλαιολογικό σύλλογο Σάμου ¨ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ¨ που πραγματικά χειροκροτήθηκε με ενθουσιασμό από όλους μας.
Ελπίζω να είμαστε όλοι καλά να ξαναβρεθούμε του χρόνου στην όμορφη Σάμο και .... εύχομαι να υπάρχουν, περισσότερα, που να μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν σαν σπηλαιολόγους....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμα σας!