Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΑΣΧΑ 2010 31/3 - 6/4/2010


Λίγα λόγια για την αποστολή μας στην Κρήτη...
Από μια ιδέα του φίλου μας Παναγιώτη Γεωργίου ονομάσαμε την φετινή Πασχαλιάτικη Αποστολή μας "Κρήτη και Δεκατρείς".... αν και στο πεδίο έφτασε κάποια στιγμή να είμαστε μέχρι και 15 άτομα μαζί με τους φίλους μας του Τ.Τ Κρήτης.
Η αναχώρηση μας έγινε την Μεγάλη Τρίτη το βράδυ με προορισμό το Ηράκλειο και από εκεί το σχολείο στο χωριό Γωνιές απ όπου ήταν και η βάση μας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ απ όλους μας κατ αρχήν στους Φίλους και Συνάδελφους σπηλαιολόγους του Τοπικού Τμήματος της Ε.Σ.Ε ΚΡΗΤΗΣ στο Ηράκλειο, για την φιλοξενία τους, την παρέα τους και την πολύτιμη βοήθεια τους, σε ότι χρειαστήκαμε...
Τα βάραθρα και σπήλαια που επισκεφθήκαμε στην διάρκεια της αποστολής ήταν:
  1. Βάραθρο Μικρό Ψηστράκι - Πίσω Λαγκός
  2. Βάραθρο Μεγάλο Ψηστράκι
  3. Κηνυγόταφκος
  4. Τάφκος στον Γιοματά - Κάτω Σπήλιος
  5. Σπήλαιο Μούγκρι
  6. Τάφκος στα Πετραδολάκια (Αίθουσα του Ελαφιού)
  7. Εξερεύνηση Ανώνυμου Βαράθρου στις Ανεμογεννήτριες (Γιάννης Τσακανίκας και Παναγιώτης Γεωργίου - πραγματοποίησαν διάνοιξη για είναι δυνατή η πρόσβαση - βάθος περίπου 30 μέτρα)
  8. Αρχαίο Μικρό Υπόγειο Λατομείο (κοντά στο Λαβυρινθάκι στα Πλουτή - Υπόδειξη από τον κ. Αλέκο Τερζάκη)
  9. Σπήλαιο Αγία Φωτιά τοποθεσία Καρές - Τύλισσος (πιθανότατα Αρχαίο Υδραγωγείο).
Για τα περισσότερα παιδιά της αποστολής ήταν η πρώτη τους σπηλαιολογική γνωριμία με την Πανέμορφη Κρήτη, που τους άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις όχι μόνο η γνωριμία με τα σπήλαια της, αλλά και η γνωριμία με τους Φίλους μας του Τοπικού Τμήματος της Ε.Σ.Ε στο Ηράκλειο.
Το σίγουρο είναι πως όλοι μας θέλουμε να ξαναπάμε για σπηλαιολογική αποστολή στην Κρήτη με πιο πολύ ακόμη όρεξη και διάθεση για να γνωρίσουμε και να ανακαλύψουμε τον πανέμορφο Υπόγειο Κόσμο της! Τα μέλη της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας που πήραν μέρος στην αποστολή ήταν (αλφαβητικά) οι: Γεωργίου Παναγιώτης, Ζαχαρής Βαγγέλης, Λιάτου Βικτόρια, Παπαβλασοπούλου Ναυσικά, Τσακανίκας Γιάννης, Τσεκούρας Αλέξανδρος, Τσιατούχα Κατερίνα και ο γράφων.
Απο το Τ.Τ. ΕΣΕ ΚΡΗΤΗΣ ήταν οι: Μάνος Πετράκης, Κώστας Φωτεινάκης, Μάνος Κλάδος, Γιάννης Καραπιδάκης, Αφροδίτη Καρδαμάκη και Βασίλης Βάγιας.
Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά του Τ.Τ. Κρήτης για την βοήθεια και την παρέα τους...

Θανάσης
Ξανθόπουλος

* Αφιερώσαμε την μικρή αυτή αποστολή μας στην Μνήμη του Φίλου Συνάδελφου Σπηλαιολόγου Γιάννη Σωτήρη που "έφυγε" τόσο ξαφνικά και πρόωρα...
Καλό ταξίδι Γιάννη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμα σας!