Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΒΑΡΑΘΡΟ ΧΕΛΙΔΟΡΕΑ 13/2/2010












Το Σάββατο 13/2/2010 μέλη της Ε.Σ.Ε και του Ποσειδώνα επισκεφθήκαμε και πραγματοποιήσαμε κατάβαση στο βάραθρο Χελιδορέα στον Νομό Κορινθίας.
Το συνολικό βάθος του βαράθρου αυτού είναι 220 μέτρα (Χαρτογράφηση Σ.ΕΛ.Α.Σ).
Είναι ένα αρκετά τεχνικό, από άποψη προσπέλασης, βάραθρο και παρουσιάζει ενδιαφέρον λόγω των κλιμακωτών καταβάσεων σε αλλεπάλληλα πηγάδια με θεαματικότερο το προτελευταίο βάθους 80 μέτρων!
Η είσοδος στο βάραθρο ξεκίνησε στις 11 το πρωί του Σαββάτου και η έξοδος μας έγινε στις 22.30 το βράδυ της ίδιας ημέρας.
Η ομάδα κινήθηκε αρκετά καλά αν αναλογιστεί κανείς τον χρόνο που χρειάστηκε για το αρμάτωμα του βαράθρου, το οποίο μοιραστήκαμε, ο γράφων, μαζί με τον Άγγελο Βλαχόπουλο και το ξαρμάτωμα, που έγινε από τον γράφοντα και τον Γιάννη Τσακανίκα.
Η πενταμελής ομάδα που φτάσαμε όλοι μέχρι το τελικό βάθος αποτελούνταν από τους:
Αγγελο Βλαχόπουλο, Θανάση Ξανθόπουλο, Γιάννη Τσακανίκα, Αλέξανδρο Τσεκούρα και Χρήστο Μπουγιώτα.
Κύρια χαρακτηριστικά του Βαράθρου Χελιδορέα αυτήν την εποχή ήταν η πολύ έντονη σταγονόρροια και η αρκετά χαμηλή θερμοκρασία εντός αλλά και εκτός του σπηλαίου.
Παρ όλη την κούραση στο τέλος της ημέρας, η ικανοποίησή μας ήταν μεγάλη μιας και η συνεργασία μεταξύ μας ήταν κάτι παραπάνω από άριστη και μας ένωσε περισσότερο σαν ομάδα, δίνοντας μας την όρεξη και την διάθεση για πολλές και απαιτητικότερες ακόμα εξορμήσεις...
Ένα μεγάλο λοιπόν Ευχαριστώ από μένα στους Σπηλαιοσυντρόφους μου Άγγελο, Γιάννη, Αλέξανδρο και Χρήστο...

Θανάσης Ξανθόπουλος

Φωτογραφίες
Θ. Ξανθόπουλος - Άγγελος Βλαχόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμα σας!